Tervetulotoivotukset ja lyhyt esittely

Tervetuloa Syringa Ranchille, jota myös lyhyesti vain Syringaksi kutsutaan. Syringa on vuonna 2013 ensimmäisen kerran tuulta siipiensä alle saanut suurtalli, joka alkuun painotti quarterhevosten kasvattamiseen. Sittemmin hieman suuremman uudistuksen myötä talliin alettiin ottaa myös muiden rotujen edustajia ja kun Syringaan yhdistettiin colorado rangereita kasvattanut Moccasin Ranch, oli hevosmäärä hetkessä tuplaantunut.
Toiminnaltaan Syringa on hyvin rento, hevoset ikääntyvät suurin osa satunnaisesti ja kilpailutus tapahtuu sen mukaan, milloin omistaja ehtii ja jaksaa. Yksityistoimintaa ei tallilla varsinaisesti ole, mutta tarvittaessa voimme majoittaa tiloihin myös yksityisiä.

Tallin omistajana ja ylläpitäjänä toimin minä, kati (VRL-10361), ja minuun saa tarvittaessa yhteyden sähköpostia lähettämällä. Viimeisin suurempi päivitys on tehty 24.08.2014, mutta pienempiä päivityksiä on voinut tulla sen jälkeen.

Lyhyehkönä tilaesittelynä, Syringan nimissä on maata ja mantua monta hehtaaria, joista suurin osa on viljeltäviä peltoja ja laidunmaata. Metsiä löytyy tallin ympäristön lisäksi myös kesälaitumena toimivalta suuremmalta saarelta. Tiluksilta löytyy paljon erilaisia maastoja ja yksi helpompi maastoesterata. Lisäksi käytössä on kaksi kenttää, maneesi ja vähän matkan päässä oleva täysikokoinen laukkarata.
Talleja pihapiiristä löytyy kolme kappaletta: päätalli, poikamiesboksi ja rauhala. Kaikki tallit ovat valoisia ja leveä käytäväisiä, joista löytyy karsinoiden lisäksi jokaisesta kolme vesiboksia, rehula, lantala, toimisto ja sosiaaliset tilat. Hevoset kiertävät elämänsä aikana vähintään kahdessa tallissa: poikamiesboksissa asustavat nuoret ja muuten vain raisummat orit vahvistetuissa karsinoissa, rauhala on puolestaan nimensä mukaisesti se talli, missä tulee olla rauhassa ja tilan nuorimmat sekä vanhimmat tai erityistä rauhaa tarvitsevat hevoset asuvat siellä ja päätallista löytyvät kaikki muut, ketkä eivät erityistarpeita kaipaa.
Tallien lisäksi hevosille löytyy kaksi pihattoa, toinen pojille ja toinen tytöille. Pihatot ovat käytössä vuoden ympäri ja niissä on vaihtuvat laumat. Laumojen koot ja kokoonpanot vaihtelevat hevosmäärän mukaan, mutta siinä vaiheessa kun saadaan luotua korkeintaan 20 hevosen toimiva lauma, ei kokoonpanoa enää muuteta. Näin vältytään turhilta kiistoilta ja alkuun tapahtuvan välien selvittelyn aiheuttamalta stressiltä.

Tallin asukkaat vauvasta vaariin

Syringan pääpainotus on lännenratsastuksessa, joten myös rotukirjo on sen mukainen. Pääasiassa tallista löytyy quarterhevosia, appaloosia ja painteja, mutta myös harvinaisempia, suurin osa amerikkalaisia, rotuja. Tavoitteet eivät ole suuret näillä karvakorvilla ole suuria, tarkoituksena on vain pääasiassa tuoda uutta verta varsinkin harvinaisempien rotujen piiriin. Jokainen ratsu kerää kuitenkin elämänsä aikana vähintään 20 WRJn alaista sijoitusta, jotta varsoilla olisi tarvittaessa mahdollisuudet edes suhteellisen hyviin pisteisiin vanhempien osalta.

Lännenratsujen lisäksi tallista löytyy myös muutama laukkaratsu. Nämä kuumemmat kilparatsut aloittavat uransa laukkaradoilla ja menestyksestä riippuen siirtyvät joko eläkkeelle tai tekevät uranvaihdoksen lännenratsastuksen puolelle. Laukkaratsuja löytyy keskimäärin kolmesta kuuteen hevosta jokaista CAS-vuotta kohden - tai tähän ainakin pyritään. Juoksijoiden tavoitteet ovat lännenserkkujaan korkeammat ja eläkkeelle päästäkseen tulee hevosen olla vähintään Grade 3 -voittaja.

Lännenratsut

Jalostushevoset
qh-t H.W. Bye Bye Sweetie i. Causing Why, e. Joeld's Plentiful (evm) 18 WRJ:n alaista sijoitusta
Kilpailevat
ara-a-o Coldroot's Defender i. Missindor's Guardian, e. Pandela (evm) ratsastus- ja aikaratsastuslajit
qh-t Dirty Zaphire Out i. Worn Blue, e. Never Lie (evm) kaikki lajit
qh-o Gaston Rin i. Catch the Beast, e. Bird-Like (1p.) aikaratsastuslajit ja reining
qh-o Sherlock Rin i. William Houston BOP, e. Dirty Zaphire Out (1p.) ratsastus- ja maasta käsiteltävät lajit
qh-o Sour Fever TOC i. Bad Fever, e. Sour Saccharine TOC (evm) kaikki lajit
qh-t Nonelly Rin i. Buzzler HAH, e. Nellyelly Rin (3p.) ratsastus- ja aikaratsastuslajit
qh-t Backup Tips i. Takin' Back My Blues, e. Q-tip Arcee (1p.) kaikki lajit
qh-t Blue Eyed Kit i. Pyros, e. Blonde Will Be Blonde (1p.) kaikki lajit
poa-o Chinook's Chicago Gangster i. DD Quinlan, e. Chinook's Dakota (3p.) kaikki lajit
poa-t Malibu Horizon i. Malibu Hemisphere, e. Chinook's Hawaii (2p.) kaikki lajit
Nuoret
ph-t Carina i. PP's Silver Moon, e. Chelsea I (3p.) kaikki lajit
qh-t Clementina i. Grappe Dids, e. Gonjale's Leyla (1p.) kaikki lajit
poa-o Chinook's Iowa i. DD Christian, e. Malibu Rhea (2p.) kaikki lajit
qh-o Rockhopper i. Give Me Penguins, e. Tip Toeing Radon (3p.) kaikki lajit
app-t Chinook's Shaula i. Chinook's Buckthorn , e. Chinook's Argentina (2p.) kaikki lajit

Laukkaratsut

Jalostushevoset
8-vuotiaat
qh-o Set it Run i. Running Bird, e. Demiria (evm) maiden 200-800m/1-4f
7-vuotiaat
qh-t Electronic Start i. Electronic All RA, e. Start Is Where (evm) maiden 200-800m/1-4f
qh-t Golden Nugget i. Golden Claw, e. Strawberry-Girl (evm) allowance 200-500m/1-2.5f
qh-o Slender Boy i. Like an Enderman, e. Cem WOA (evm) maiden 400-800m/2-4f
6-vuotiaat
qh-t Pink Nelly Kay i. Zan Kay Cody GA, e. Newnellyvan GA (1p.) maiden 200-800m/1-4f
4-vuotiaat
qh-t Nellyelly Rin i. Gaston Rin, e. Pink Nelly Kay (2p.) maiden 200-800m/1-4f
3-vuotiaat
qh-t Bird-Like i. Like Flying, e. Puppy in Plane (evm) maiden 200-800m/1-4f
ish-o Any Gemstone Troll i. Alegre's Anybody xx, e. Pink Diamond (2p.) maiden 1600-2200m/8-11f

Muun painotteiset

Jalostushevoset
Kilpailevat
amh-o Snap Shot i. Time to Drink, e. Top Shot (evm) valjakkopainotus
id-o Please be White i. Dornitra's Reglus, e. Ficli (evm) työpainotus
Nuoret

Toimintamuotoina kasvatus ja kilpailut

Kasvatuksen tavoite ja tulokset

Kasvatus on suuri osa tallin joka päiväistä arkea. Tavoitteena on paitsi tuoda uusia linjauksia sukuihin, myös tuoda markkinoille sekä potentiaalisia kisaratsuja että leppoisia harrastehevosiakin. Jokainen varsa on tarkasti mietitystä yhdistelmästä ja täyssisaruksia pyritään välttämään, vaikka hyvän yhdistelmän löytyessä niitäkin toki syntyy. Värijalostus ei ole niin suuressa osassa eli emme varsinaisesti painota rotujen erikoisiin väreihin, vaikka joitain värilinjoja vaalitaankin hieman enemmän. Tällaisia linjoja ovat muiden muassa quarterhevosten Set it Runista lähtöisin oleva kimolinja sekä miniatyyrihevosten Snap Shotista periytyvä tiikerinkirjava linja.
Maailmalla Syringan kasvatit tunnistaa kasvatusliitteestä Rin, mikä voi olla joko nimen alku- tai loppuliitteenä. Varsojen nimet myös periytyvät teemaltaan tai tyyliltään molemmilta tai toiselta vanhemmista. Toiselta vanhemmalta periytyessään nimi tulee oreille isältä ja tammoille emältä.

Mikäli kiinnostuit tilausvarsasta, jo suunnitellusta yhdistelmästä tai Syrigassa asuvasta kasvatista, laita rohkeasti viestiä sähköpostitse. Varsaa ostaessasi haluan tietää, minne varsa on menossa ja mihin käyttöön. En kuitenkaan seuraa sen enempää varsojen elämää tai vaadi muuta kuin sen, että sivuille on selkeästi merkitty kasvattajaksi Syringa Ranch linkitettynä ja että varsan nimi sekä vanhemmat on sivuilla oikein. En siis vaadi minkäänlaista aktiivisuutta, vaikka kaikki elon merkit ovat aina toivottavia. Ainoa tilanne, missä puutun myydyn varsan elämään, on toimimattomat sivut. Jos varsan sivut ovat toimimattomina kuukauden ajan asian huomattuani eikä kyselyihini vastata sähköpostitse seuraavan kuukauden aikana, otan varsan takaisin parin viikon sisällä takavarikointi-ilmoituksesta.

SyntynytVarsan tiedotIsäEmäOmistaja
00.00.0000rotu-skp. VarsaIsäEmäOmistaja
00.00.0000rotu-skp. VarsaIsäEmäOmistaja
00.00.0000rotu-skp. VarsaIsäEmäOmistaja

Kilpailut ja niihin valmentautuminen

Jotta voi kartuttaa hevosen palkintokaapin sisältöä, pitää myös käydä kilpailuissa ja ennen kaikkea olla kilpailuita, joihin osallistua. Syringassa järjestetäänkin aktiivisen epäaktiivisesti kilpailuita lännenratsastuksen ja laukkaratsastuksen parissa. Lännenratsastuskilpailut ovat pääosin kaikille avoimia suuremman osallistujamäärän takaamiseksi, mutta laukkaratsastuskilpailuit ovat ensisijaisesti avoimia ryhmille 2 ja 5, tallin oman hevoskannan mukaan. Poikkeuksiakin toki on molemmissa lajeissa ja harvemmin avoimena voi olla myös muiden lajien kilpailuita. Kaikki kilpailut, niin tulevat kuin menneetkin, löytyvät paitsi jaosten omista kilpailukalentereista, myös täältä.

Kilpailuissa menestyminen vaatii tietysti ankaraa treeniä ja valmentautumista. Syringa Ranch järjestääkin satunnaisesti kaikille avoimia valmennuksia sen mukaan, miten tilalle saadaan valmentajia käymään. Mahdolliset avoimet ja jo menneet valmennukset löytyvät täältä.

Tärkeät pikalinkit

Muut kasvattajatKilpailujaoksetMuut linkit
Halluharjantila (sisartalli)
Deadwood Rangers
Ionic
Wild Horse Ranch
Ravenwood Ranch
Malibu
Chinet Ranch
Chinook
Incredible Dotties
Virtuaalinen westernjaos WRJ
WRJ kilpailukalenteri
WRJ laatuarvostelu

Virtuaalinen laukkajaos LJ
LJ kilpailukalenteri

Virtuaalinen ratsastajainliitto VRL

Virtuaalinen näyttelyjaos NJ
Virtuaaliset Show-näyttelyt VSN
Virtuaalinen hevoskantakirja
Virtuaalinen ponikantakirja

Ulkoasu ja grafiikan kuva © kati
Koristekuvat © Shutter Photos, hlseffigy,
R~P~M, Mohamed Anis Assari ja Imre Botos
Syringa Ranch on virtuaalitalli. Tämä tarkoittaa sitä, etteivät mitkään sivun tiedot liity kuvissa esiintyviin hevosiin tai paikkoihin vaan kaikki tekstit ovat puhtaasti mielikuvituksen tuotetta.